Хуманитарна помоћ

Незапамћена поплава која је средином маја задесила велики део Србије, нанела је огромну штету како самој Колубари тако и њеним радницима. Синдикална организација „Колубара“ и пословодство „Колубаре“ одмах се укључило у акцију помоћи својим радницима. Хуманитарна акција показала се као прави и најбржи начин прикупљања помоћи за угрожене.

Акција је солидно прошла, око 60% наших радника се одазвало. Радници су сами могли да се определе колико ће надница дати, а распон је од једне до шест. Прикупљање је почело од мајске плате и месечно је одбијана по једна надница. Формиран је Правилник о расподели средстава, као и четири комисије које су обишле 891 пријављена домаћинства. Од тога, евидентирано је 495 случајева оштећења прве и 101 случај оштећења друге категорије на стамбеним објектима. Од укупног броја пријављених, 286 домаћинстава није полегло строгим и јасно утврђеним критеријумима Правилника за доделу помоћи.

После прве две зараде , сакупљено је преко 30 милиона динара и тај новац је већ подељен. Прва група угрожених добила је по 60.000,00 динара а друга по 30.000,00 динара. У новембру, након исплате октобарске зараде, биће скупљен још један део. Биће ту и средства која смо добили од других синдиката и институција. Сва прикупљена средства биће до динара подељена угроженима.

Хумани рудари „Колубаре“ и сви запослени великог срца – ХВАЛА!

,