Захтеви Синдиката ЕПС-а

Синдикат радника ЕПС-а обратио се директору овог предузећа Александру Обрадовићу са захтевом за хитан састанак на којем би било речи о актуелној ситуацији у ЈП ЕПС. Захтев преносимо у целини:

Господине Обрадовићу,

Синдикат радника ЕПС је на својој седници Извршног одбора, одржаној у петак 09.10.2015. године разматрао актуелну ситуацију и анализирао процес реорганизације и како Ви кажете утезања ЈП ЕПС-а и донео следеће ОДЛУКЕ:

1. Да Ви и Ваши високо стручни колегијум или тим извршних директора хитно обуставите даљи процес реорганизације Електропривреде Србије и да у хитном року организујете састанак са Синдикатом радника ЕПС на коме Синдикат захтева од Вас објашњења по разним питањима.

– Поставка новог начина колективног руковођења у привредним друштвима у производњи и почетак уништења истих.

– Разбијање дистрибутивних привредних друштава на и Вама непознат начин, у сто варијанти.

– Најава гашења производних капацитета.

– Иницијатива за израду анекса Колективног уговора чл. 63., у којој сте потпуно занемарили текст истог члана и покушали да избаците себе и своје сараднике.

– Израда систематизације радних места

– Статус издвојених предузећа

– Објекти друштвеног стандарда.

Поштовани, већ дужи временски период се, у својим наступима у медијима, позивате на сагласност синдиката за све што радите, што није тачно. Од Вас тражимо да нам Ваши извршни директори и Ви објасните колико делова система сте, већ, демонтирали и изменили систематизацију кријући од нас и колико специјалиста и експерата поставили као замену за бивше директоре.

– Тражимо од Вас да нам хитно објасните понашање извршних директора за финансије и корпоративне послове.

– Тражимо да одложите седницу Надзорног одбора заказану за 15.10.2015. године до састанка са нама и, надам се, договора са ОДС и свега што је везано за цео систем дистрибуција, а поучени накарадним прављењем ЕПС Снабдевања итд.

– Очекујемо хитан састанак са Вама, у противном тражићемо смену комплетног руководства ЈП ЕПС и одговоре од Владе Републике Србије!

Ако не добијемо одговор до уторка 13.10.2015. године до 15:00 часова бићемо принуђени да кренемо у све видове синдикалне борбе, укључујући и ступање у генерални штрајк и обуставу рада!

Председник Синдиката радника ЕПС

Милан Ђорђевић