Пролећна рекреација

Na 26. sednici Izvršnog odbora Sindikata “Kolubare”,održanoj krajem februara, doneta je Odluka o organizovanju prolećne rekreacije za 2016. godinu. U ponudi je devet starih i jedna nova destinacija. Još jedna vrlo važna novina koju treba napomenuti  jeste da u terminima  van sezone, Sindikat  snosi  čak 80 odsto ukupne cene aranžmana, dok radnici plaćaju samo preostalih 20.

Nešto opširnije o opisu destinacija za preventivno  rekreativni  odmor u Srbiji, Crnoj Gori i Grčkoj, kao i usluga i smeštaja, čitajte u nastavku teksta.

Radničko odmaralište “Kolubara” na Rajcu sačinjavaju tri stambena objekta.  Smeštaj je na bazi trokrevetnih i više krevetnih studia koji poseduju komplet opremljenu kuhinju, kupatilo, TV i parno grejanje. Za pansionske usluge ishrana je organizovana u restoranu objekta, na bazi klasičnog posluživanja, a u sklopu kompleksa nalaze se sportski tereni i prodavnica.  Radnici “Kolubare”, sedmodnevni odmor na bazi punog pansiona mogu koristiti tokom cele godine po ceni od 1.907,40 dinara i to na dvanaest polumesečnih rata. Prevoz je sopstveni.

Apartmani “Aćimović” u strogom centru Zlatibora,  opremljeni su  svim uređajima potrebnim za domaćinstvo,  kao i satelitskom televizijom, kućnim bioskopom, muzičkim linijama, direktnim telefonskim linijama i bežičnim internetom.  Apartmani su trokrevetni, četvorokrevetni i petokrevetni, a svaki apartman poseduje sobu,  kuhinju,  dnevni boravak i kupatilo sa tuš kabinom.  Smeštaj za radnike “Kolubare” na bazi sedam punih pansiona iznosi 5.026,00 dinara na deset polumesečnih rata, a prevoz visokoturističkim autobusima po ceni od 1.950,00 dinara plaća se u osam polumesečnih rata.  Prolećna rekreacija organizovana je u ukupno dvanaest smena i to u periodu od 4. do 25. aprila, a zatim od 4. maja, pa sve do 6. jula.

Ove godine,  preventivno rekreativni odmor radnika u Sokobanji odvija se u periodu od 30. maja do 11. jula.  Smeštaj na bazi sedam punih pansiona oraganizovan je u Vilama “Mirković” i “Čikago”.  Obe vile opremljene su po svim turističkim standardima i mogu da udovolje i najzahtevnijem gostu.  Sve smeštajne jedinice poseduju  centralno grejanje,  kuhinju,  kupatilo,  kablovsku televiziju,  bežični inter- net i terasu, a gostima je na raspolaganju i upotreba otvorenog bazena sa ležaljkama i suncobranima u Vili “Čikago”, kao i bazena u Sokotermama.  Cena boravka za radnike je 4.130,00 dinara u šest polu- mesečnih rata, a organizovan prevoz u iznosu od 2.450,00 dinara plaća se u osam polumesečnih rata.

Hotel/Vila “Babović” u Čanju nalazi se na 300 metara od plaže. U sastavu  Hotela je restoran zatvorenog tipa, a ishrana je na bazi polupansiona  doručak švedski sto i večera sa dva jela na meniju.  Gosti mogu koristiti mini bazen,  ležaljke,  igraonicu za mališane,  bežični internet ili uživati u kafe- baru na vrhu Hotela odakle se pruža predivan pogled na celu čanjsku obalu.  Svaka soba poseduje kupatilo, terasu ili francuski balkon, frigobar i klima uređaj.  Desetodnevni boravak u periodu od 31. maja do 30. juna za naše radnike iznosi 5.564,00 dinara i plaća se obustavom od ličnih primanja u deset polumesečnih rata. Cena prevoza je 4.250,00 dinara u osam polumesečnih rata.

Prolećni rekreativni odmor u Hotelu “Castellastva” u Petrovcu,  u trajanju od deset dana,  radnicima “Kolubare” dostupan je u periodu od 1. juna do 1. jula 2016. godine i to po ceni od 9.440,00 dinara u deset polumesečnih rata.  Hotel smešten na samo 200 metara od obale i okružen bujnim mediteranskim rastinjem,  gostima nudi otvoreni bazen,  aperitiv bar, TV salon, kao i rekvizite za decu.  Sve sobe su dvokrevetne,  a većina ima pogled na more.  Ishrana je orga nizovana na bazi polupansiona,  po principu švedskog stola.  Organizovan autobuski prevoz iznosi  4.400,00 dinara i plaća se takođe u deset polu mesečnih rata.

Turističko naselje “Slovenska plaža” u Budvi sastoji se iz tri dela:  objekti za prijem gostiju,  objekti za smeštaj i objekti za ishranu, sport i rekreaciju.  Naselje poseduje restorane,  kafe i aperitiv barove, samoposlugu, velnes i spa centar,  zatim teniski i golf teren,  igraonicu za decu,  bazene i bioskop, a na javnim mestima dostupan je i besplatan bežični internet.  Sobe i apartmani standardno su opremljeni kupatilom, satelitskom TV,  frižiderom,  klima uređajem i sefom.  U okviru prolećne rekreacije, organizovane su tri desetodnevne smene koje naši radnici mogu koristiti u periodu od 1. juna do 1. jula po ceni od 9.580,00 dinara.  U cenu aranžmana uračunata je i ishrana na bazi polupansiona.  Autobuski prevoz po ceni od 4.400,00 dinara nije obavezan i može se,  kao i smeštaj,  otplatiti u deset polumesečnih rata.

Vila “Mireli” u Bijeloj, smeštena na samoj obali mora,  već godinama unazad omiljeno je mesto za odmor i rekreaciju radnika “Kolubare”.  Smeštaj je organizovan u dve vile u zajedničkom dvorištu, sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju kupatilo, TV, klima uređaj i frižider, a ishrana u restoranu u okviru Hotela bazirana je na principu švedskog stola.  Deset punih pansiona u smeni organizovanoj od 1. do 11. juna radnici plaćaju 6.600,00 dinara, zatim u smeni od 11. do 21. juna 7.600,00 dinara, a dve smene u periodu od 21. juna do 11. jula koštaju 8.400,00 dinara, a sve u deset polumesečnih rata. Cena organizovanog prevoza je 4.940,00 dinara, takođe u deset rata.

Paralija je oduvek jedno od najpopularnijih grčkih letovališta,  što zbog male udaljenosti od Soluna, što zbog brojnih sadržaja koji privlače mlade ljude željne provoda, ali i dobrog šopinga.  Naši zaposleni ove godine biće smešteni u Vilama “Golden sun” i “Philippos”.  Vila “Golden sun” nalazi se u mirnom novoizgrađenom delu Paralije, na 120 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne i poseduju klima uređaj,  frižider, balkon, kupatilo sa tuš kadom i satelitsku televiziju, a bežični internet  dostupan je u celoj Vili. Porodična Vila “Philippos” smeštena je u glavnoj ulici, na oko 200 metara udaljenosti od plaže.  Ova Vila nudi isti sadržaj soba i usluga kao i “Golden sun”, s tim što je doručak organizovan u restoranu objekta, a večera se obavlja u obližnjem Restoranu “Louisa”.  Smeštaj i ishranu na bazi deset polupansiona tokom prolećne rekreacije, koja počinje 13. juna, a završava se 3. jula, radnici plaćaju 8.470,00 dinara. Cena prevoza je 6.810,00 dinara, a sve u deset polumesečnih rata.

Na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra, nalazi se jedno od najlepših turističkih mesta prvog prsta Halkidikija- Hanioti.  Naše zaposlene i ove godine ugostiće osoblje Hotela “Olimpic Cosma” lociranog nedaleko od samog centra letovališta.  Hotel u sebi sadrži 140 soba, restoran, bazen i TV salon.  Svaka soba je dvokrevetna sa francuskim ležajem i ima kupatilo sa tuš kadom,  balkon ili terasu,  frižider, direktnu telefonsku liniju i satelitski TV program.  Ishrana je organizovana po principu švedskog stola za doručak i večeru. Deset polupansiona u periodu od 3. juna do 3. jula, radnike “Kolubare” košta 8.560,00 dinara, uz mogućnost otplate na deset polumesečnih rata,  dok je po istim uslovima cena povratne karte 7.410,00 dinara.

Nova i vrlo atraktivna destinacija uvrštena u ovogodišnju rekreaciju jeste letovalište Asprovalta, smešteno na severnom delu zaliva Strimonikos, na oko 80 kilometara od Soluna.  Izuzetan  prirodni ambijent, “zlatne” plaže uz kristalno čisto more,  kao i brojni smeštajni kapaciteti,  restorani, taverne, klubovi i kafići, banke, apoteke i prodavnice, s razlogom Asprovaltu svrstavaju u najpopularnija letovališta severne Grčke.  Promenadom se lako i brzo stiže do obližnje Nea Vrasne, koja je takođe boga- ta sadržajima za zabavu, razonodu i sportske aktivnosti.  Kada ste već u ovoj regiji, ne treba propustiti priliku da posetite manastir  Sv. Georgija iz 13. veka, a nisu daleko ni antička Stagira i Amfipolis.  Hotel “Saint George” nalazi se u centru Asprovalte,  na samo 70 metara udaljenosti od mora. Hotel sadrži restoran, bar, internet, dvorište, salon lepote, spa i velnes centar, teretanu i TV salu.  Sobe su opremljene klima uređajem, fenom za kosu, kupatilom sa tuš kabinom,  mini barom,  telefonom, satelitskim programom i balkonom ili terasom.  Ishrana je na bazi polupansiona  doručak švedski sto,  a večera klasično posluživanje.  Deset dana odmora po ceni od 8.390,00 dinara,  radnici mogu koristiti tokom prolećnih smena koje traju od 3. juna do 3. jula ove godine.  Cena organizovanog autobuskog prevoza iznosi 7.300,00 dinara i, kao i smeštaj, plaća se u deset polumesečnih rata.

 Prijava zainteresovanih radnika vrši se u Sindikalnim organizacijama po delovima Preduzeća do 18 maja,  a sve ostale informacije o cenama i raspoloživim kapacitetima za članove porodice,  radnici mogu dobiti u prostorijama Agencije “Kolubara-Turs”.

, ,